Intresseföreningen Grengehusets vänner
Är ideell, religiöst och politiskt obunden. Föreningen bildades våren 2016 efter förslag från privatpersoner och företagare som uttryckt önskemål om att kunna stödja husets verksamhet och möjliggöra en fortsatt positiv utveckling för Grengehuset.
Huset har sedan etableringen 2007 blivit ett nav och ett ”service- och möjligheternas hus” för hela Grangärdebygden, men det finns mer att göra.

Vänföreningen ska genom olika projekt och aktiviteter främja den sociala gemenskapen och integrationen i bygden samt medverka till fler servicetjänster och därmed lokal utveckling.

Aktuella projekt
- Torsdagscafe
Sedan januari 2017 har vänföreningen i samarbete med Grengehuset och ideella krafter med Grengehusets ”Nissebuss” hämtat seniormedlemmar i bygden till handlingsdag på Grangärde torg med efterföljande samkväm och fika i Grengehuset.  Packhjälp på ICA och hemtransport.
I och med Coronapandemin fick vi tänka om och erbjuder sedan mars månad 2020, med hjälp av fixartjänster utförda av Grengehusets vaktmästare och husfru, handlingshjälp och hemtransport till de som ingick i torsdagsgänget (plus några fler).
Tack vare ett bidrag från Radiohjälpen är detta möjligt tom februari månad 2021.Medlemskap
Alla som delar föreningens ambition är välkomna att bli medlemmar.
Oavsett om du bor eller verkar i bygden, är fritidsboende, besökare eller allmänt intresserad av service utanför centralorten kan du med ditt medlemskap bidra.
Det viktiga är att du delar föreningens mål och ambition om en levande bygd med god service.

Välkommen att bli aktivt delaktig eller stödjande medlem.

Medlemsavgiften är:
100 kr per år för enskild/familj
150 kr för förening/företag/organisation

Swish nr: 1230052746
Bankgiro: 750-0663
Ange ditt/era namn, adress och telefon.
Det går också bra att besöka huset och bli medlem.
Husets normala öppettider är tisdag-onsdag-torsdag 13-17. Kontaktuppgifter: 070-6400182 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.